Crna hronikaRegion

Zagrepčanin više sati prijetio da će se ubiti i pucao na policiju
Zagrebačka policija u utorak je potvrdila da je uhitila 27-godišnjaka koji je nakon dojave o porodičnom nasilju više sati prijetio da će se ubiti i pucao prema policiji kojoj je pokušavao pobjeći čak i skokom na zračni jastuk koji su iza njegove kuće postavili vatrogasci.

Policija je izvijestila da je u ponedjeljak oko 16,15 sati zaprimila dojavu o porodičnom nasilju. Na “mjestu događaja” zatekli su 27-godišnjaka koji se zaključao u kuću, odbijao suradnju s policajcima i u rastrojenom stanju prijetio da će si nauditi.

U više navrata, kroz višesatne napore, policajci su, uključujući i policijske pregovarače, pokušali s njim uspostaviti kontakt, a što je on odbijao sve do oko 21.30, kada se iz kuće začuo pucanj, prenosi Hina.

Policija je stoga nasilno ušla unutra, a 27-godišnjak je, pokušavajući pobjeći, sa stražnje strane kuće skočio na zračni jastuk kojeg su postavili vatrogasci, a gdje je, kako kažu u policiji, svladan uz uporabu sredstava prisile.

Međutim, osumnjičeni je u jednom trenutku uperio vatreno oružje u jednog policajca u namjeri da ga usmrti, no u tome ga je spriječio drugi policajac koji ga je odgurnuo, a pri čemu je došlo do ispaljenja hica.

Policajac je potom uspio razoružati osumnjičenog, a iako se dao u bijeg sustigli su ga pripadnici specijalne i interventne policije koji su ga svladali i zavezali te uhitili. “Uslijed ispaljenih hitaca nije došlo do ozljeđivanja”, priopćila je zagrebačka policija.

Dodaju da je u tijeku kriminalističko istraživanje vezano uz taj događaj, ali i više kaznenih djela “počinjenih na štetu bliske osobe”.

Izvor
FENA

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button