TehnologijaValter Tuzlanski

WhatsApp uvodi veliku promjenu

WhatsApp je do sad za povezivanje korisnika koristio njihov broj telefona ili QR kod koji su korisnici mogli skenirati kako bi se izvršili i mogli slati poruke. Ne, u WhatsApp-u rade na još jednoj opciji koja bi povećala sigurnost korisnika, ali i omogućila lakši pronalazak i njihovo povezivanje.

Kako je objavio portal WAbetaInfo, koji redovito izvještava o novim i budućim opcijama u NjhatsAppu, radi se o razvoju korisničkih imena koja bi korisnici koristili umjesto broja telefona. Tačnije, prema trenutno dostupnim podacima, prilikom razmjene poruka, korisnici ne bi međusobno mogli vidjeti brojeve telefona.
Jednom kad korisnici odaberu svoje jedinstveno korisničko ime, moći će ga dijeliti s drugim korisnicima, a da pri tome ne otkrivaju druge osobne podatke. Iako nije jasno kad bi ova opcija mogla postati dostupna korisnicima, zna se da jednom odabrano korisničko ime ne bi bilo trajno, već bi ga korisnici mogli promijeniti u svakom trenutku.
Osim toga, u WhatsApp-u razvijaju i mogućnost pretraživanja korisnika po njegovom korisničkom imenu, što bi trebalo olakšati samo pronalaženje korisnika.
Sada je ova opcija u razvoju za njeb i Android verzije aplikacija, ali je za vjerovati kako će isto biti dostupna korisnicima iOS-a u nekom trenutku.
Ono što nije poznato je kad bi ova opcija i službeno mogla biti uključena u aplikaciju, ali ako je suditi po ranijim najavama, to bi moglo biti kroz nekoliko tjedana ili mjeseci, piše Zimo.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button