BiHVijesti

Vrh SDA stigao na sjednicu na kojoj odlučuje s kim će fomirati vlast
Jedno od glavnih pitanja koje će se danas naći pred članovima Predsjedništva SDA jeste ko će biti koalicioni partneri ove stranke u procesu formiranja vlasti na nivou institucija BiH i entiteta FBiH.

Za sada je poznato da će definitivno u koaliciju ići Demokratska fronta (DF) na čijem čelu se nalazi Željko Komšić, kao i zastupnici koji su u Parlament Federacije BiH izabrani s liste Nezavisnog bloka Dženana Hodžić, Elmedin Voloder i Eldin Vrače.

Danas bi napokon trebalo biti poznato da li će se ovom bloku stranaka priključiti i Savez za bolju budućnost (SBB). Predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik do sada je nekoliko puta ponovio kako će SBB biti dio vladajuće većine te da će Fahrudin Radončić biti izabran za novog ministra sigurnosti BiH.

Međutim, SBB i dalje šuti ne potvrđujući, ali i ne demantujući navode Dodika. U međuvremenu zastupnici SBB-a u Parlamentu FBiH za više tačaka dnevnog reda glasali su kao SDA i HDZ, što se može protumačiti i kao podrška Vladi FBiH u tehničkom mandatu u kojoj i SBB ima svoje ministre.

Pored toga, na dnevnom redu svakako će se naći i aktuelna politička situacija u našoj zemlji, odnosno nastavak euroatlantskog puta Bosne i Hercegovine.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button