Crna hronikaVijesti

Vozač koji je usmrtio djevojku (19) bio je drogiran. U bijegu mu pomogla 2 mladića

Tribunj kod Šibenika

PROTEKLOG je vikenda u Tribunju 57-godišnji vozač autom pregazio 19-godišnju djevojku i pobjegao s mjesta nesreće. Ona je od posljedica udara preminula na mjestu, a policija je sada objavila detalje dovršenog kriminalističkog istraživanja. Kako navode iz šibenske policije, istraga je pokazala da je u trenutku nesreće 57-godišnjak bio pod utjecajem droga.

“Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da se prometna nesreća dogodila na način da je 57- godišnji vozač upravljao osobnim automobilom šibenskih registarskih oznaka, u vrijeme kad mu je istekao rok važenja vozačke dozvole te uz prisutnost opojne droge u organizmu, s kojim su se u svojstvu putnika u vozilu nalazili osumnjičeni 22-godišnjak i 18-godišnjak.

U lijevom zavoju u usponu isti nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju kolnika, vidljivosti, preglednosti i osobinama ceste, kao i stanju vozila, uslijed čega gubi nadzor nad upravljačem vozila, izlijeće na uzdignuti betonski nogostup te vozilom nalijeće na 19-godišnju pješakinju. Od siline udara i od zadobivenih ozljeda 19-godišnjakinja je preminula na mjestu događaja”, opisuje policija.

“Nakon što je 57-godišnjak izazvao prometnu nesreću osumnjičeni su se udaljili s mjesta nesreće, bez da  pruže pomoć unesrećenoj osobi. Osumnjičeni 22-godišnjak i 18-godišnjak su svojim nečinjenjem, neprijavljivanjem kaznenog djela policiji, pomogli osumnjičenom 57-godišnjaku da ne bude otkriven”, javlja policija.

Vozač je lokalni stanovnik koji je otprije poznat policiji. Djevojka je bila u izlasku s društvom, nije sjela u automobil kako bi je prevezli od božićnog šatora do njezine kuće, do koje ima nekoliko kilometara, a stradala je samo stotinjak metara od kuće, doznaje Dnevnik Nove TV.

Izvor
index.hr

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button