Lifestyle

(VIDEO) Snimak konja koji šeta po snijegu zbunio ljude na mrežama: Ide li životinja unaprijed ili unazad?Jedna korisnica TikToka podijelila je snimak svog konja kako šeta po snježnoj idili, izazivajući konfuziju među svojim pratiteljima na ovoj platformi.

 

U opisu snimka na TikToku stoji: “Kad je tvoj konj tako crn naspram snijega, da ne možeš vidjeti da li hoda unaprijed ili unazad.”

Na snimku se vidi crni konj kako hoda po snijegu, no zbog kontrasta između crne boje konja i bijelog snijega, nije jasno da li konj ide prema vlasnici ili se udaljava od nje.

Snimka je privukla ogromnu pažnju na TikToku, pregledana je više od 15 miliona puta i dobila je više od dva miliona lajkova, kao i više od 10.000 komentara u kojima se korisnici društvenih mreža raspravljaju o rješenju.

Brojni komentari ispod objave izražavaju zbunjenost i čuđenje situacijom koju prikazuje snimak, dok se drugi dive optičkoj iluziji koja je stvorena kontrastom boja.

Vlasnica konja, koja je autorica snimka, na kraju je objavila da se konj zapravo udaljavao od nje, otkrivajući tako tajnu zagonetne scene.

Optičke iluzije i slični zadaci koji zahtijevaju dobru moć zapažanja postaju sve popularniji na društvenim mrežama, a ovaj snimak je još jedan primjer koji je izazvao veliko interesovanje i raspravu među korisnicima TikToka.

@rudniktheroan

There were a couple of times I genuinely didn’t know…

♬ Eurythmics-Sweet Dreams – AJIMUSTANG

 Možda će Vas zanimati i:

Back to top button