Sport

VIDEO: Armin Mujkanović u Yugi osvojio treće mjesto u Cazinu
Proteklog vikenda, 28. i 29.07.2018. godine, u Cazinu je održana 19. brdska trka “Krajiška zmija” u organizaciji Auto moto karting klub “AMK-EXTRASPORT” Cazin.

Trka se bodovala za Šampionat Centralno Europske Zone (CEZ), Šampionat Republike Hrvatske i Šampionat Bosne i Hercegovine. Nastupio je 91 takmičar, razvrstan u odgovarajuće grupe i klase, a trku je završio 81 vozač.

Možda će Vas zanimati i:

SAK SPArK Tuzla je predstavljao Armin Mujkanović kojemu je ovo bio i prvi nastup sa novim vozilom Zastava Yugo, sa kojim nastupa u istoj klasi kao i do sada tj. E1-14.

Konačni plasman je određen zbirom vremena ostvarenih na dvije vožnje stazom dugačkom 3.870 metara, a najbrži i ujedno i najuspješniji je bio mađar Laszlo Szasz koji nastupa za AK Dubrovnik racing i koji je sa svojim Reynard Zytec F3000 osvojio prvo mjesto u generalnom plasmanu pri tome postavivši i novi rekord staze koji sada iznosi 2:08.824.

Armin Mujkanović (Zastava Yugo) je nakon solidnog vremena na subotnjem treningu i kraćeg upoznavanja sa novim vozilom odvozio dvije ujednačene vožnje te je oba puta stazu prešao za 2 minuta i 49 sekundi što je bilo dovoljno za 3. mjesto u klasi E1-14.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button