KulturaTuzlanski kanton

Večeras u Lukavcu počinje Festival pozorišta za djecu, ulaznice za predstave 5 KM

Šestodnevna teatarska revija

S ciljem afirmacije pozorišne umjetnosti među najmlađima, Centar za kulturu Lukavac večeras otvara šestodnevnu teatarsku reviju pod nazivom Festival pozorišta za djecu, u okviru kojeg će ugostiti bh teatarske kuće i trupe, koje imaju teatarsku produkciju za djecu.

Festival će biti otvoren u 18:00 sati lutkarskom predstavom „Bilo jednom jedno jaje”, Pozorišta lutaka Mostar, koja je rađena prema tekstu slovenačke književnice Saše Eržen, a u režiji Silvana Omerzua, koji je ujedno kreator lutaka i scenografije.

Drugu festivalsku predstavu „Avanture malog Zvjezdana“ Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, najmlađa publika će moći pogledati u srijedu, 6. decembra, dok ćemo u predstavi „Priča o zločestim miševima“ Pozorišta mladih i Savremeno-umjetničke škole Tuzla, uživati u četvrtak, 7. decembra.

Ovaj put nisu zaboravljeni ni tinejdžeri, za koje se 8. decembra priprema igranje predstave „Ptica u džepu“ rađene u produkciji Dramskog studija “Aplauz” po motivima scenarija za film „Društvo mrtvih pjesnika“, zatim po Oscarom nagrađenom scenariju Toma Schulmana, te po motivima radio drame „Ptica u džepu“ autorice Žanar Kusainove.

Posljednjeg festivalskog dana stiže predstava Centra kulture i mladih Općine Centar Sarajevo “Zmaj i nogometaševa kći”.

Riječ je o lepršavoj predstavi u kojoj se kroz igru stapaju mašta i zbilja i u kojoj i planeta Zemlja postaje razigrana i raspjevana lopta.

Sve festivalske predstave počinju u večernjem terminu od 18h a cijena ulaznice za svaku predstavu iznosi 5 KM.

Organizator Festivala je Centar za kulturu Lukavac uz podršku Turističke zajednice Grada Lukavac, Federalnog ministarstva kulture i sporta, kao i Ministarstva za kulturu, sport i mlade TK.

Važno je napomenuti i da će za organizovani dolazak velikog broja učenika osnovnih škola predstave biti igrane i u nekoliko dnevnih termina.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button