KulturaTuzla

Večeras u BKC Tuzla premijera predstave „Pipi Duga Čarapa”Premijera predstave za djecu i mlade “Pipi Duga Čarapa”, koju mlada glumačka ekipa priprema više od dva mjeseca, bit će održana večeras (petak 29. marta 2024. godine) od 19.30 sati u Bosanskom kulturnom centru TK u Tuzli.

Adaptaciju teksta po romanu slavne švedske autorice za djecu Astrid Lindgren i režiju za ovaj projekat radila je mlada glumica Selma Gusinac, koja i glumi u ovoj predstavi, zajedno sa Vedadom Naimkadićem i Lamijom Buševac, mladim glumcima Pozorišta mladih Tuzle.

Pipi, koja je proputovala svijet, vodi nas kroz nezaboravne avanture hrabre i energične djevojčice. On nas osvoja svojim pothvatima, a kroz igru i znatiželju pokazuje nam svoj imaginarni svijet koji najbolje razumiju djeca. U tome joj pomažu Tomi i Anika (brat i sestra) njeni drugari koji uživaju u druženju sa njom, punom neočekivanih avantura. Iskonska strast za igru i želja da igra, uz ljubav i prijateljstvo bude neizostavni dio njihovih života oduševit će djecu, a odrasle vratiti u bezbrižno djetinjstvo.

Predstava je rađena u produkciji JU Bosanski kulturni centar TK, a koproducent je Pozorište mladih Tuzle.

Ulaznice za premijeru po cijeni od 10 KM mogu se kupiti tokom dana u Marketing službi BKC TK  od 8 do 19.30 sati. Sve informacije se mogu dobiti i na telefon: 035 311 070.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button