Lifestyle

Uz minimalni trud do ukusnog ručka: Isprobajte recept za zapečenu tjesteninu s piletinom

Tjestenina je univerzalni favorit kuhinje, a zapečena verzija s piletinom pruža savršen spoj jednostavne pripreme i bogatog okusa. Ovaj recept ne samo da je savršen za obrok kod kuće već i kao iznenađenje za druženja s prijateljima ili porodicom.

Sastojci:

  • 300 grama piletine
  • 200 grama umaka od paradajza
  • 400 grama tjestenine
  • 50-100 grama naribanog sira
  • 1 žličica ulja
  • Origano po ukusu

Upute:

  1. Zagrijte pećnicu: Postavite temperaturu pećnice na 180 stupnjeva.
  2. Skuhajte tjesteninu: U velikoj posudi skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.
  3. Pržite piletinu: Na srednje jakoj vatri, pržite kockice piletine dok ne dobiju zlatno smeđu boju.
  4. Pripremite tepsiju: Nauljite tepsiju i stavite kuhani tjesteninu, prženu piletinu te umak od paradajza.
  5. Dodajte začine: Dodajte origano po ukusu kako biste obogatili okus jela.
  6. Dodajte sir: Pospite naribanim sirom prema vlastitom ukusu, prilagodite količinu prema preferencijama.
  7. Pecite: Stavite tepsiju u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite oko 20 minuta ili dok jelo ne postane lijepo zlatno smeđe boje.
  8. Posluživanje: Poslužite zapečenu tjesteninu s piletinom uz svježu salatu po želji.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button