In memoriam

Umrla Marija iz Žikine dinastije


Glumica Rialda Kadrić, najpoznatija po ulozi Marije iz ‘Žikine dinastije’, preminula je iznenada u 57. godini, javlja Kurir.rs. Vijest o njezinoj smrti potvrdio je za srpske medije njezin blizak prijatelj, a istu informaciju dobio je i jedan od producenata nastavka ‘Žikine dinastije’.

– Ljudi misle kako nitko njima blizak nikada neće otići, makar ne naglo, jer je to najteže. Kada izgubimo nekoga bez prilike da se rastanemo, bez riječi… – oprostio se od glumice na društvenim mrežama njezin prijatelj Dušan pa se prisjetio kako su se upoznali:

– Sjećam se njezinih seminara na kojima se razgovaralo o filmu i psihoanalizi. Uvijek je imala lucidne interpretacije i nevjerojatnu analitičku energiju. Ne može se psihoanalitičarka prevariti kada je riječ o ljubavi. S tom ljubavlju se i rastajem od tebe, draga Rialda  – dodao je.

Rialda Kadrić imala je samo 13 godina kada je glumila Mariju u prvom dijelu ‘Ludih godina’. Film je izašao 1977. godine i postigao je veliki uspjeh. Mariju je glumila još sedam puta, a nakon snimanja filma ‘Druga Žikina dinastija’ 1986. preselila se u London. Tamo je bila na usavršavanju jezika, a u Srbiju se vratila 2016.

Preminula je u Atini, gdje je u posljednje vrijeme živjela.

Izvor: 24sata.hr

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button