U fokusuVijesti

Ugostitelji u Hrvatskoj se žale na sezonu: Ne znam gdje su ti brojni gosti o kojima nam pune glave


Službeni podaci govore da je ovoga ljeta u Hrvatskoj manje gostiju nego lani, ali je potrošnja značajno veća u odnosu na prošlu godinu.

Međutim, mnogi ugostitelji na Jadranu žale se da im je ove sezone značajno pao promet. Neki u središtu Umaga tvrde da im je promet manji za čak 25 do 30 posto. Jedan od njih je Viktor Gjini, vlasnik umaške konobe Viktor.

On kaže da ovoga ljeta ima pad i gostiju i prometa za 35 posto. Požalio se i na goste koji mu dolaze kazavši da troše mnogo manje nego prije.

Možda će Vas zanimati i:

“Potrošači su loši, uglavnom konzumiraju jeftiniju hranu, ćevape i pizze. Naručuju po jednu pizzu za dvije ili više osoba jer su to, uglavnom, porodični gosti iz nekadašnjih zemalja istočnog bloka. Brzo odlaze na spavanje pa se terase već prazne od 21.30 sati, dok drugih potrošača nema. Općenito nema gužve u gradu, onog poznatog italijanskog žamora u kolovozu, sve je umrtvljeno i ne znam gdje su ti brojni gosti o kojima nam pune glave. Možda su u svojim apartmanima, a možda u pečenjarama po trgovačkim centrima”, požalio se Gjini.

“To su gosti srednje i niže platežne moći. Zamjetno je to po izboru jeftinih jela i načinu ponašanja za stolom. Stalno se cjenkaju, prigovaraju i nešto zahtijevaju. Svi se žale da smo preskupi. Najčešći gosti dolaze iz Mađarske, Poljske, Češke, Slovačke, a Italijana je tek u tragovima”, kaže Danijel Risonjić, vlasnik konobe Umag

On smatra da je razlog tomu što je dio lanjskih gostiju ove godine vjerovatno otišao u Grčku i Tursku gdje su cijene prihvatljivije, piše Glas Istre.

Izvor: Glas IstreMožda će Vas zanimati i:

Back to top button