BiHTuzlaTuzlanski kantonZanimljivosti i zabavaZaštita okoliša

Udruženje roditelja djece i osoba sa smetnjama u razvoju Hrabro SRCE organizovalo akciju sadnje drveća
Proteklih mjeseci  udruženje Hrabro srce radi na projektu “ Rukom u ruci stvaramo novu okolinu” zajedno sa Fondacijom Tuzlanske zajednice.

Cilj projekta je bio da kroz proces edukativnih radionica kao i konkretnog rada na terenu djeca sa poteškoćama u razvoju spoznaju važnost čuvanja okoliša.

Možda će Vas zanimati i:

U prostorijama udruženja realizovano je 16 radionica sa 25 mladih osoba sa poteškoćama u razvoju. Radionice su realizivale Dugonjić Dževida i Hodžić Ajla.

Eko život kao partner u projektu donirao je sadnice  koje su dana 25.07.2023.godine kao završna forma projekta posađene u parku na Sjenjaku koja se graniči sa novom zgradom Hezza.

Svih 26 stabala nosi trakicu sa imenom jednog djeteta sa potrškoćama u razvoju kao i jedno stablo koje nosi naziv udruženja.

Na kraju aktivnosti svi članovi su dobili diplome i prigodne poklone i uručene su zahvalnice saradnicima.

Očekujemo da će ovaj projekat postići značajan uticaj na lokalnu zajednicu,inspirisati druge organizacije i pojedince da prepoznaju važnost sličnih inicijativa,te da će ostaviti pozitivan trag o očuvanju okoline i podizanju svijesti o inkluziji i podrsci osoba sa invaliditetom.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button