BiH

Stanivuković protiv američkih sankcija vladajućim političarima u RS-u
Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da ne podržava uvođenje američkih sankcija zvaničnicima Republike Srpske.

“Јa sam protiv sankcija, ne podržavam takav pristup, podržavam Republiku Srpsku,” rekao je za RTRS Stanivuković, koji je i član Predsjedništva PDP-a.

On je istakao da o ovom pitanju mora da postoji jedinstven stav. Inače, Stanivukovića mnogi optužuju da se u posljednje vrijeme približio strukturama vlasti u RS-u.

Možda će Vas zanimati i:

“Nisam sretan zbog sankcija. Bez obzira šta mislim o pojedinim ljudima sa liste sankcionisanih, a imam pravo na to, apsolutno sam za jedinstvo o tom pitanju i apsolutno protiv sankcija,” rekao je Stanivuković.

On je poručio da je nedopustivo kažnjavanje “onih koji brane Republike Srpsku i njenu imovinu.”

“Zamislite da vas neko kažnjava jer branite Republiku Srpsku od nametnutih odluka Ustavnog suda BiH… Vrlo je jasna poruka Zapada – ako branite svoje, imate sankcije, ako izdate, imate nagrade,” istakao je Stanivuković.

Stanivuković je rekao da bi učinio isto da je na mjestu zvaničnika Republike Srpske, dodajući da pozicija na kojoj se nalaze iziskuje teške odluke i da bi on donosio i deset puta teže odluke ukoliko bi to bilo potrebno.

Podsjećamo, Ministarstvo finansija SAD-a je na listu sankcionisanih lica uvrstilo predsjedavajućeg NSRS Nenada Stevandića, premijera RS Radovana Viškovića, srpskog člana Predsjedništva BiH Željku Cvijanović i ministra pravde RS Miloša Bukejlovića.

Odluka je u skladu sa Izvršnom uredbom 14033, zbog odgovornosti za ili saučesništvo ili zbog direktnog ili indirektnog učešća u kršenju ili postupku kojim je opstruisana ili ugrožena provedba bilo kojeg regionalnog sporazuma u oblasti sigurnosti, mira, saradnje ili sporazuma o međusobnom priznavanju ili okvira ili mehanizama odgovornosti koji se odnose na Zapadni Balkan, uključujući Dejtonski mirovni sporazum.

Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Provjerite također
Close
Back to top button