BiH

U jučerašnjem požaru na Otoci povrijeđeno sedam osoba, tužilac danas vrši uviđaj


U nedjelju je izbio požar na pijaci “Kvadrant” koja se nalazi u sarajevskom naselju Otoka, a tim povodom se danas, zvaničnim saopćenjem, oglasilo i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

U nedjelju oko 13:00 sati je obaviještena Policijska uprava Novi Grad da je došlo do požara na otvorenoj pijaci “Kvadrant”. Kako se navodi u zvaničnom saopćenju policije, požar se proširio na stambenu zgradu i objekat hotela u ulici Radenka Abazovića.

Na gašenju požara bili su angažovani pripadnici PVB Kantona Sarajevo, DVD sa područja Kantona Sarajevo i pripadnici Kantonalne uprave civilne zaštite, dok su policijski službenici vršili evakuaciju građana iz objekata u neposrednoj blizini požarišta.

Možda će Vas zanimati i:

U 17:15 sati PVB Kantona Sarajevo informisala je da je požar likvidiran te da će vatrogasne ekipe vršiti obilaske tokom noći.

“Uslijed požara nastupila je veća materijalna šteta, a sedam osoba je zatražilo liječničku pomoć zbog udisanja dima. Po nalogu dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uviđaj se obavlja na danas”, saopćili su iz MUP-a KS.Izvor
klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button