Totalno pozitivna ličnost godine

Tuzlak, dobitnik nagrade za najboljeg pozorišnog kompozitora
PROFIL KANDIDATA:

DENIS HADŽIĆ

KATEGORIJA: KULTURA I UMJETNOST

MJESTO: TUZLA

 

Totalno pozitivna ličnost godine Radio Kameleona Vam predstavlja Denisa Hadžoća. Denis Hadžić je dugi niz godina muzičar, vokalni solista i kompozitor pozorišne muzike nagrađivan 2 godine zaredom kao najbolji kompozitor u BiH na festivalima u Brčkom i u Jajcu, za predstave “Posljednja ljubav Hasana Kaimije” i “Pijana noć 1918”.

Osim navedenih predstava autor je muzike i za predstave: Neka druga Pepeljuga, Sretni Sat, Dječije izletište, Čarlijeva Tetka, Bistri Videz Don Quixote od La Manche, Šta je sobar vidio, Ich liebe Deutschland, Kad bude Bit će, te je autor muzike mini serije (20 epizoda) “Dnevne priče” koja je emitovana za vrijeme lockdowna u martu i aprilu 2020 godine.

Okušao se i kao glumac u predstavama Vojzeck i Šta je sobar Vidio, te kao muzičar/glumac u predstavama Don Quixote od La Manche i Pijana noc 1918. Osim toga Kandidat je tuzlanskoj publici poznat po vrlo posjećenim javnim nastupima, što u Tuzli što i šire.

Denisov cilj  je da napreduje kao kompozitor autorske filmske i pozorišne muzike, te da u skorijoj budućnosti snimi unpluged live album sa autorskim pjesmama.

Za Radio Kameleon, Denis Hadžić nam je rekao koje je njegovo najveće postignuće u 2020. godini:

“Za svoju prošlu godinu mogu reći da sam dobio nagradu za najbolju muziku za predstavu “Pijana noć, 1918” u Jajcu. Ono što još mogu reći da je bio moj uspjeh u protekloj godini, jeste muzika za mali TV serijal koji se zove “Dnevne priče” od 20 epizoda. A ono što mi inače mnogi govore i ono što sam najbolje radio jeste to da je za vrijeme lockdown-a bilo dosta mojih javnih  online nastupa koji su eto, kako mi već kažu ljudi, širili radost i veselje u tim teškim vremenima”.

Denis Hadžić je kandidat za Totalno Pozitivnu Ličnost Godine u kategoriji “Kultura i umjetnost”.

Za Denisa možete glasati OVDJE.

 

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button