LifestyleSportTuzlaU fokusu

Tuzlaci popili dovoljno piva za novo igralište “Krug”: Danas otvaranje modernog terena za basket na Slatini
Krajem 2017.godine u centru Tuzle postavljena je ogromna brendirana Pan boca u su građani svih ovih mjeseci ubacivali čepove od piva. Cilj je bio skupiti 100 000 čepova u zamjenu za obnovu igrališta “Krug” u tuzlanskom naselju Slatina.

Tuzlaci su uspjeli – popili su 100 000 boca piva i od kompanije Carlsberg dobili sasvim novo i moderno opremljeno košarkaško igralište. Danas se i svečano otvara u 18 sati za neke nove klince, ali i za malo starije zaljubljenike u dobar basket.

Igralište “Krug” je mjesto na kome su neke od velikih zvijezda tuzlanske košarke napravili svoje prve sportske korake, a direktor kompanije Carlsberg BiH, Amir Tobudić se nada da će novo, moderno igralište potaći dječake i djevojčice da se prihvate košarkaške lopte i krenu stazama sporta.

Nakon akcije prikupljanja čepova u Pan bocu u centru grada, večeras otvaramo obnovljeno igralište “Krug” sa tartan podlogom, novom rasvjetom, tablom i tribinama. Zato pozivam sve Tuzlake da dođu, jer oni najbolje znaju koliko ovom gradu znači ovo igralište”, rekao je Tobudić za Kameleon.

Pivo i sport se povezuju marketinški i ukoliko se prate utakmice uz dobro pivo. Dobili smo objašnjenje zašto često možete vidjeti brendove koje posjeduje grupacija Carlsberg kao što su Tuborg, Pan, Carlsberg i još skoro 500 njih, uz imena sportskih takmičenja i klubova.

Carlsberg je društveno odgovorna kompanija i zato smo odlučili raditi ovakav jedan projekat sa našim trogodišnjim partnerom OKK Slobodom. Naš osnivač J.C. Jakobsen ostavio je u naslijeđe svima nama koji radimo za ovu kompaniju, da ulažemo u sport, umjetnost i kulturu i tako pomažemo ove sektore. On sam nije patentirao recepturu za svoje prvo pivo, nego je podijelio sa svijetom, tako i mi, do dan danas, nastavljam taj njegov legacy”, objašnjava direktor Carlsberg BiH. Možda će Vas zanimati i:

Back to top button