Sport

TUZLA: Prijavi se na “Pan 3 na 3”, pobijedi i osvoji 4.000 KM!


Prvi augustovski vikend u Tuzli, već tradicionalno, rezerviran je za dobru košarku. Kompanija Carlsberg, i njihov dobro poznati brend Pan, i ove godine organiziraju “Pan 3 na 3 – Street Basketball turnir” koji će se, u saradnji sa OKK Sloboda iz Tuzle, održati 4. i 5. augusta na Telexu.

“Pan 3 na 3”, koji se tri godine zaredom uspješno odigrao u gradu soli, okupivši svaki put oko 50 timova, sada već važi za jedan od najbolje organiziranih turnira ulične košarke u regiji.  Smatraju to i u timu “Gladijatori” koji su slavili pobojedu na prva dva “Pan 3 na 3” turnira.

Možda će Vas zanimati i:

“Učestvovali smo na mnogo turnira, ali na ‘Pan 3 na 3’ smo se uvijek osjećali prijatno. Ekipe, ambijent i muzika podsjećaju na čuvene terene i turnire kakvi se organizuju u New Yorku i Los Angelesu. Osim toga, tu su i vrijedne nagrade, što je rijetkost u BiH. Svake godine se prijavljuju sve bolje i kvalitetnije ekipe što je dodatni izazov. Ali mi očekujemo pobjedu, i ove godine spremni smo braniti titulu dvostrukih šampiona”, izjavio je predstavnik “Gladijatora” Igor Todorović.

A nagade za najbolje timove dodatan su razlog za prijavu. Naime, najbolja ekipa kući će otići sa 4.000 KM, dok je za drugoplasirane obezbijeđena nagrada u iznosu od 2.000 KM. Jedini uslov za učešće je punoljetnost, a prijave, putem stranice http://tuzlazivikosarku.ba/bs/pan3na3, aktuelne su do 30. jula.

Osim timske igre, pojedinci se mogu okušati i u šutiranju trica i zakucavanju. Za ove dvije discipline prijave će biti na licu mjesta, a najbolji će osvojiti po 300 KM.

Košarkaški vikend će upotpuniti i FMJam Crew, a za sve navijače i posjetitelje turnira Pan je pripremio osvježenja i brojna iznenađenja.

Podsjećamo, na prošlogodišnjem “Pan 3 na 3” turniru učestvovalo je 47 ekipa iz BiH i regije, a pobijedila je ekipa “Trandžament” iz Novog Sada. Sve aktuelnosti vezane za Pan3 na 3 turnir mogu se pratiti putem Facebook stranice PAN BiH.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button