Preporučujemo

Tuzla: Počele prijave za Pan 3 na 3, najveći bh. turnir ulične košarke (VIDEO)










August u Tuzli, već tradicionalno, počinje dobrom košarkom. Tako će prvog vikenda, 3. i 4. augusta na TTC Telex biti održano četvrto izdanje „Pan 3 na 3 – Street Basketball turnira“. Najveći bh. turnir ulične košarke organizuje kompanija Carlsberg BH i dobro poznati brend Pan u saradnji sa OKK Sloboda.

Prijave za  „Pan 3 na 3“ turnir u Tuzli su već otvorene, a uslov za prijavu je ekipa od četiri punoljetna člana. Svi zainteresovani se mogu prijaviti popunjavanjem formulara na www.tuzlazivikosarsku.ba/pan3na3, najkasnije do 30.7.2019.

Kako bi u košarkaškom nadmetanju bilo još više strasti, Carlsberg BH je za pobjednika osigurao nagradu od 4.000 KM dok će drugoplasirana ekipa kući otići sa 2.000 KM.

Možda će Vas zanimati i:

Pobjedu u gradu soli ove godine pokušat će osvojiti i prošlogodišnji pobjednici, ekipa „Aluplastik Živinice“ čija prijava je već registrirana.

„Učestvujemo na brojnim takmičenjima u košarci u BiH, a „Pan 3 na 3“ je turnir kojem se uvijek rado vraćamo. Prošle godine smo od ukupno 31 ekipe ostvarili pobjedu, tako da sastav ekipe nećemo mijenjati. Vidjet ćemo koliko ćemo imati sreće u savladavanju protivnika, a siguran sam da ćemo se odlično zabaviti, jer Carlsberg BH  BHpravi samo vrhunske događaje“ izjavio je Ado Korkutović, koji će na Telexu igrati u timu sa Rusmirom Grošićem, Zlatkom Golijaninom i Denisom Mešetovićem.

Osim toga, vikend će obilježiti i takmičenja u šutiranju za tri poena i zakucavanju a najbolji pojedinci će biti nagrađeni sa po 300 KM. Prijave za ova takmičenja će biti na licu mjesta, a organizatori su pripremili i interesantne igre za publiku. Svi zaljubljenici košarke, ali i dobre zabave uživat će u muzičkom spektaklu by FM Jam Crew, a Pan će obezbijediti i osvježenje.

Sve novosti vezane za “Pan 3 na 3” turnir mogu se pratiti putem Facebook stranice PAN BiH.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button