Sport

Tuzla: Ekipa „Sport Caffe“ pobjednik petog „Pan 3 na 3“ turnira (FOTOGALERIJA)


Ekipa „Sport caffe“ pobjednik je ovogodišnjeg „Pan 3 na 3“ turnira koji je za vikend, na tuzlanskom Telexu, okupio 20 ekipa iz cijele BiH i zemalja regije.

Sa rezultatom 21:19 savladali su ekipu „Novi Beograd“ te osim pehara, kući otišli i sa glavnom nagradom 4.000 KM, dok su drugoplasirani nagrađeni sa 2.000 KM.

Za pobjedničku ekipu ovo je bilo prvo pojavljivanje na „Pan 3 na 3“ turniru, a u protekle četiri godine učestvovali su na raznim turnirima širom svijeta. Tim je već uigran a članovi su iz čak četiri grada: Dervente, Laktaša, Gradiške te Banje Luke.

Možda će Vas zanimati i:

„Veoma smo sretni radi pobjede, s obzirom da debitujemo na turniru. Odlično smo se proveli, Tuzla je sjajan domaćin i zaista vole košarku, a organizatori su se potrudili da sve prođe u sjajnoj atmosferi. Toliko smo zadovoljni da smo sinoć jednoglasno odlučili da ćemo se i naredne godine prijaviti“ izjavio je Nikša Milunović, član ekipe „Sport caffe“.

Osim timskog nadmetanja, takmičili su se i pojedinci i to u zakucavanju, te ubacivanju trica. Najbolji su nagrađeni sa po 300 KM.

„Ovo je najbolji turnir u 3 na 3 košarci na kojem sam učestvovao do sada. Moja ekipa nažalost nije uspjela izboriti pobjednički pehar, ali osim lične pobjede u ubacivanju trica, drago mi je da je ta pobjeda ostala u Tuzli, jer mi gajimo posebnu ljubav prema košarci“ kazao je Enes Latifagić iz Tuzle.

Najbolji u zakucavanju bio je Ado Korkutović iz ekipe Aluplastik Živinice, koja je na prošlogodišnjem turniru bila najbolja.

„Od šest prijavljenih učesnika imao sam najviše bodova, a u obje runde sam postigao 48 poena. Ovo je odličan turnir, koji je već postao tradicija, te jedva čekamo da i naredne godine učestvujemo“  kazao je Ado Korkutović.

Osim takmičarskog dijela, brojna publika imala je priliku da učestvuje u interesantnim igrama. Atmosferu na Telexu dodatano je zagrijala DJ Katze a osvježenje za sve je pripremio Pan.

Rezultati svih utakmica, fotografije i snimci mogu se pogledati na Facebook stranici PAN BiH.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button