Crna hronikaTuzlanski kanton

Teška saobraćajna nesreća kod Lukavca, poginulo dijete u automobilu u kojem je bilo osam osoba
Sedam osoba je povrijeđeno, dok je jedno dijete poginulo u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se noćas dogodila na lokalnom putu Bistarac – Lukavac. Svih osam osoba se nalazilo u automobilu Peugeot koji se sudario s drugim vozilom.

Kako je potvrđeno iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK), saobraćajna nesreća se dogodila noćas nešto prije tri sata iza ponoći.

“Policijska stanica Lukavac, oko tri sata je iz Službe hitne medicinske pomoći obavještena da im se javio muškarac s djetetom starosti oko godinu dana, koje ne daje znakove života, kao i još nekoliko osoba. Svi su upućeni u Univerzitetski klinički centar (UKC) Tuzla,” kazala nam je glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK Adnana Sprečić.

Ona je dodala da se saobraćajna nesreća dogodila tako što je vozač Peugeota ostvario kontakt s drugim vozilom. Kako je do toga došlo trenutno nije poznato, a decidno će biti utvrđeno nakon vještačenja.

“U automobilu Peugeot se nalazilo osam osoba, petero djece i troje odraslih i svi su povrijeđeni. Smrt jednogodišnjeg djeteta konstatirana je u UKC-u Tuzla. U saobraćajnoj nesreći još jedno dijete je zadobilo teže povrede, a troje djece je lakše povrijeđeno,” precizirala je Sprečić.

Naglasila je da su teške povrede zadobile dvije odrasle osobe, dok je jedna imala imala neidentificirane povrede u Službi hitne medicinske pomoći u Lukavcu, ali se, prema dosadašnjim informacijama, nije javila u UKC Tuzla.

Uviđaj su na mjestu događaja obavili policijski službenici iz Lukavca, a o događaju je obavješteno i Tužilaštvo TK.Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button