SvijetVijesti

Sveštenik osuđen na 14 godina zbog seksualnih odnosa s maloljetnim djevojčicama


Pravoslavni sveštenik u Rusiji, osuđen je  na 14 godina u kaznenoj koloniji visoke sigurnosti zbog “posebno ciničnog” seksualnog zlostavljanja maloljetnika. 
Zlostavljanje djece događalo se u pravoslavnim kampovima za mlade u Rusiji i Grčkoj između 2009. i 2013., javljaju ruski mediji. Osuđen je na sudu u grau Priozersku, u sjeverozapadnoj Lenjingradskoj oblasti.
Kako javlja Radio Free Europe/Radio Liberty, Gleb Grozovski (38) osuđen je zbog seksualnih odnosa s maloljetnim djevojčicama. Istraga je pokazala da je barem jedna od silovanih djevojčica bila mlađa od 14 godina.
Nakon što je policija 2013. otvorila kriminalnu istragu protiv njega, sveštenik-pedofil je pobjegao u Izrael, ali otamo je izručen je Rusiji 2016. Njegovi advokati tvrde da je sveštenik zapravo žrtva religioznog i političkog progona, dok njegova sestra optužuje sud da nije otkrio njenom bratu za što se tačno tereti.
Ruska pravoslavna crkva odbila je komentarisati presudu dok ne postane pravomoćna. Grozovski je pak najavio da će se žaliti, kao i da će u slučaju da presuda bude potvrđena, u zatvoru pisati knjigu. “Bog pomaže ljudima koji prolaze kroz teškoće, koje voli i bira. Samo oni iza rešetaka pišu normalne knjige”, rekao je ovaj osuđeni sveštenik pedofil.


Možda će Vas zanimati i:

Back to top button