SvijetVijesti

Strašni prizori iz Tajvana: Razoran zemljotres ruši zgrade (VIDEO)

Državna novinska agencija tvrdi da se radi o najjačem potresu od 1999. godineTajvan je potresom magnitude 7,4, što je najjači zabilježeni potres u posljednjih 25 godina, bio epicentar strahovitih događaja. Četiri osobe su izgubile život, dok se broj zarobljenih i povrijeđenih još uvijek utvrđuje.

Zemljotres je izazvao prekid struje u glavnom gradu Taipeiju, događaj koji se dogodio u 7 sati i 58 minuta po lokalnom vremenu na dubini od 15,5 km kod južne obale Tajvana, kako je saopćila državna seizmološka služba.

Naknadna podrhtavanja tla i dalje se osjete u Taipeiju, a dosad ih je bilo najmanje 25, navode stanovnici. Više od 87.000 kućanstava je ostalo bez struje, dok su brzi željeznički vozovi zaustavljeni.

Državna novinska agencija ističe da se radi o najjačem potresu od 1999. godine, kada je Tajvan pogodio potres magnitude 7,6, u kojem je živote izgubilo oko 24.000 ljudi, a uništeno ili oštećeno 50.000 kuća.

Video snimci emitirani na televiziji prikazuju zgrade koje se ljuljaju u gusto naseljenom istočnom gradu Hualienu, blizu epicentra potresa.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button