RegionZanimljivosti i zabava

Srebrenik se našao na listi najpotcijenjenijih svjetskih turističkih odredišta

Stranica Timeout objavila je listi najpotcijenjenijih turističkih odredišta u svijetu, a na njoj se našao i bosanskohercegovački grad Srebrenik.

Na listi se nalazi čak 14 turističkih odredišta iz svijeta, među kojima su nalaze i države kao što su Meksiko, Puerto Rico, Zimbabve, Grčka, Indonezija i druge.

Foto: @dream.photos15

Kako navode na stranici. Srebrenik se našao na četvrtom mjestu, a ispred njega je glavni grad Mongolije, gdje se navodi obavezan obilazak Ulaanbaatarua, jezero Bacalar u Meksiku te mjesto Cuenca koje se nalazi u Ekvadoru.

Možda će Vas zanimati i:

Ova stranica je Bosnu i Hercegovinu opisala kao uvjerljivo najpotcijenjenije odredište u Evropi, koja je prepuna šarmantnih gradova, a upravo su Srebrenik naveli kao “kraljevski grad”.

Stari grad Srebrenik

Napisali su da se tamo nalazi se najbolje očuvana bosanska srednjovjekovna tvrđava, fascinantna građevina iz dvanaestog stoljeća koja gleda na dolinu, puna mitova i legendi.

“S vrha planine Majevice pruža se nevjerojatan pogled, dok relativno nedavno otkriveno jezero Ingram odiše romantikom. Dodajte ukusnu hranu, živahne kafiće i graciozne džamije i dobit ćete drag gradić koja čeka da bude otkriven”, napisali su za Srebrenik.

Pored ovog bh. gradića na listi su se našle još neke lokacije poput plaže Cabo Rojo u Puerto Ricou, Gippsland u Australiji, Plymouth u Engleskoj, Burlingtona u Kanadi, luka Turku u Finskoj, Karpata u Grčkoj. indonezijski otoka Lombok, otoci Sao Tome i Príncipe u Africi te Bray u Irskoj i Istočna gora u Zimbabveu.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button