Sport

Selektor Srbije pokazao da je prije svega ČOVJEK: Izrekao sam istinu koja ne smije da se kaže!


Selektor rukometne reprezentacije Srbije, Jovica Cvetković, imao je želju da pojasni riječi koje je izgovorio u najavi duela sa Francuskom kada je rekao da očekuje “podršku od braće Hrvata sa tribina”. Njegova izjava izazvala je lavinu komentara u regiji, a o svemu izgovorenom svoje objašnjenje je dao selektor Srbije.

“Što kažem, to i mislim. 40 godina smo živjeli kao braća, pomješane krvi, zajedničkih slava, Božića i Bajrama. Bilo nam je lijepo. Izrekao sam istinu koja ne smije da se kaže”, rekao je na početku Cvetković.

Selektor Srbije kaže da ne treba zaboraviti kako se nekad uživalo na prostoru bivše države.

“Hoćemo li šutiti i pokazati da smo mrtvi, samo toga nismo svjesni, čekamo da nam jave? Hoćemo li našoj djeci narednih 40 godina ostaviti pogrome, oluje, klanje ili pak pokazati da postojimo dajući im djelić našeg sretnog djetinjstva kada nismo znali za razlike među ljudima? Hoćemo li ih ostaviti u getima malih državica ili otvoriti širinu naše prošlosti kada su nam svi putevi u svijetu bili otvoreni? Da li ćemo se zadovoljavati što ovakvi mali, ništavni, slijepi, predstavljamo klozet Evrope? Ne, ne bi trebalo zaboravljati, ali treba praštati zbog budućnosti koja za našu djecu na ovim prostorima zavisi samo od naše svijesti. Baš me briga za sve one politike koje nas dijele, kao i za sve ‘velikosrbe’, ‘velikohrvate’, ‘velikobošnjake’, ‘velikoalbance’, koji našoj i svojoj djeci kopaju grobove”, pojasnio je selektor srpskog nacionalnog tima.

Izvor: sport1.baMožda će Vas zanimati i:

Back to top button