Crna hronika

S. M. iz Dervente bludničio nad unukama i tražio da ga zadovolje
Policija je uhapsila starca S. M. (67) iz Dervente zbog sumnje da je dvije maloljetne unuke dodirivao po intimnim dijelovima tijela i tražio od njih da ga polno zadovolje, saznaje “Glas Srpske”.

– Djevojčice nisu rođene sestre već potomci njegove dvoje djece. Kod djeda su dolazile u posjetu – rekao je izvor “Glasa Srpske”.

Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni je od ranije poznat po činjenju sličnih krivičnih djela. Prema nepotvrđenim informacijama, koje su prenijeli i neki mediji, on je zbog silovanja proveo u zatvoru osam godina tokom devedesetih.

U Policijskoj upravi Doboj potvrdili su da je S. M. uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo polno nasilje nad djetetom.

– Ovaj slučaj policiji je prijavljen 5. maja ujutro, nakon čega je odmah pokrenuta istraga s ciljem utvrđivanja činjeničnog stanja. Istog dana oko 21 čas otkriven je počinilac i priveden. Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni je uz izvještaj, koji ga tereti za polno nasilje, predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj – saopštili su iz PU Doboj, ne navodeći više detalja.

U ovoj policijskoj upravi su naglasili da zbog osjetljivosti slučaja i zaštite djece nisu u mogućnosti da iznose detalje i više informacija.

– Istragu policija vodi u saradnji sa Centrom za socijalni rad i školama koje djevojčice pohađaju – rekli su u PU Doboj.

Saznajemo da je osumnjičenom S. M. nakon ispitivanja u dobojskom Okružnom tužilaštvu zatraženo određivanje jednomjesečnog pritvora. Prijedlog je upućen Okružnom sudu u Doboju, u kojem su nam rekli da će njihova odluka o pritvaranju biti poznata danas. Prema podacima policije, broj ovakvih i sličnih krivičnih djela je u prva tri mjeseca ove godine u odnosu na isti period prošle smanjen za 72 odsto.

Zabilježeni su po jedan slučaj pokušaja silovanja i obljube nad nemoćnim licem.

Kazne

Prema Zakonu o krivičnom postupku Republike Srpske za polno nasilje nad djetetom može da bude izrečena kazna od tri do 15 godina zatvora. U slučaju da je velika nesrazmjera u godinama između počinioca i žrtve ili da je djelo izvršeno na svirep i ponižavajući način i da su tom prilikom nastale povrede, najniža predviđena kazna je pet godina.

 

Izvor: Glas SrpskeMožda će Vas zanimati i:

Back to top button