SvijetZanimljivosti i zabava

Rumunski sud potvrdio: Andrew Tate ostaje u pritvoruKontroverzni influencer i samoproglašeni mizoginist Andrew Tate i njegov brat Tristan ostaju u pritvoru do 27. februara nakon što im je rumunjski sud produžio policijski pritvor, objavio je BBC.

Braća Tate su pod istragom zbog optužbi za seksualno zlostavljanje i iskorištavanje, a sudac je odlučio da će biti zadržani u pritvoru još mjesec dana dok policija radi na istrazi.

Možda će Vas zanimati i:

Razlozi produljenja pritvora bit će naknadno navedeni u pisanoj izjavi suda. Braća Tete negiraju sve optužbe.

Andrew Tate, njegov brat i dvije osumnjičene Rumunjke uhapšeni su 29. decembra pod optužbom da su osnovali kriminalnu skupinu koja je seksualno iskorištavala šest žena. Oni su to negirali. Također su pokušali osporiti jednomjesečni uhidbeni nalog, ali prizivni sud u Bukureštu ove sedmice je odbio prigovor, odlučivši da svi trebaju ostati u pritvoru.

Zaplijenjeni skupocjeni automobili i milioni u kešu

U nedjelju su rumunjske vlasti objavila da su u sklopu istrage o navodnoj trgovini ljudima, zaplijenile četiri miliona eura u stvarima i gotovini.

Nacionalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom prošle sedmice je preuzela upravljanje nad 29 pokretnina, među kojima su luksuzna vozila i skupocjeni satovi te gotovina u različitim valutama, stoji u priopćenju objavljenom kasno u subotu.

Andrew Tate loses appeal to end 30-day detention

U subotu je Reutersov izvjestitelj vidio da je nekoliko automobila, uključujući Rolls Royce, BMW i Mercedes-Benz odvezeno s Tateova imanja u predgrađu glavnoga grada Bukurešta, nakon čega su smješteni u posebno skladište.

Andrew Tate, nekadašnji natjecatelj u britanskom reality showu Big Brother, postao je poznat po mizoginim izjavama i govoru mržnje. Zbog njegovih izjava zabranjen mu je pristup svim većim društvenim medijima, premda je njegov Twitter profil ponovno aktiviran u januaru nakon što je platformu kupio Elon Musk.Izvor
index.hr

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button