BiHVijesti

Razrješenje Sebije Izetbegović danas na dnevnom redu UO KCUS-a
Upravni odbor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu danas će razmatrati smjenu generalne direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović.

Sjednica je zakazana u 16:30 sati, a tačka koja se odnosi na razmatranje Prijedloga odluke o pokretanju postupka za razrješenje generalne direktorice Sebije Izetbegović je sedma po redu.

Sebija Izetbegović je imenovana za direktoricu KCUS-a u januaru 2016. godine, a njen mandat su obilježili brojni odlasci ljekara, drugačiji način vođenja kliničkog centra, ali i afera u vezi sa diplomom.

Njen način vođenja KCUS-a je izazvao podijeljene reakcije javnosti i osoblja. Dok su jedni kritikovali takav način rada, drugi su je hvalili i govorili da je neko napokon uveo red jer ljekari više ne mogu raditi privatno i na KCUS-u.

Nakon smjene Izetbegović na čelu KCUS-a bi se trebao naći Alen Pilav kao v.d. direktora.

Pilav je doktor medicinskih nauka i priznati stručnjak iz oblasti torakalne hirurgije. Na KCUS-u je zaposlen od 1992. kada je kao apsolvent na Ortopedskoj klinici KCUS-a pomagao u zbrinjavanju ranjenika u opkoljenom gradu, uz paralelan angažman u Armiji RBiH.

Predaje na katedri za hirurgiju na Medicinskom fakultetu Univerziteta SSST u Sarajevu. Iza sebe ima tridesetogodišnje iskustvo u medicini i radu s pacijentima te ogroman broj uspješnih operacija, koje spadaju u kategoriju najtežih zahvata.

Član je Evropskog udruženja torakalnih hirurga, Evropskog respiratornog udruženja, Evropskog udruženja endoskopske hirurgije i Udruženja endoskopskih hirurga BiH.Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button