Promo

Oktobarsko oduševljenje: Danel Studio iz Tuzle zablistao na modnoj sceni BiH

Jedinstvene kreacije

Bosanskohercegovačka modna scena, ovog oktobra obilježena je jedinstvenom kreacijom Danel Studia iz Tuzle.

Njihov tim podijelio je sa nama priču o višemjesečnom procesu stvaranja kreacije:

Možda će Vas zanimati i:

“Stvaranje svilene rapsodije trajalo je danima, sedmicama, mjesecima. Uvijek uživamo u kreativnom procesu, pa je tako i ovaj projekat našao svoje mjesto među našim najdražim. Suradnja koju smo ostvarili sa Marijom Hudolin (ili, možemo reći – partnersko/prijateljski odnos), bio je veliki motiv za koračanje na ovom putu. Kreirati personalizirani odjevni komad, dopuštajući izražaj njenoj ženstvenosti i eleganciji, uz dozu glamura i spajanje umjetnosti i mode – kratak opis ideje, koju smo težili pretvoriti u realnost.”

Iako je kreacija prvenstveno osmišljena za crveni tepih i predstavljanje na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu, ekipa Danel Studia odlučila se, shodno dešavanjima u augustu, ovu kreaciju prikazati u drugom svjetlu.

Slažemo se da je ovakav modni komad ujedno i odraz umjetnosti, predstavljen metrima ručno oslikane svile, koju potpisuje dizajnerica i vlasnica brenda – Ljubica Mulaosmanović, te minijaturne skulpture /broša u obliku kolibrija, čije stvaralaštvo potpisuje umjetnik Benjamin Kavazović.

Jednako važan dio tima koji je stvorio kreaciju koju danas dijelimo sa vama, dobro je poznati tim Kreativnog Kutka, na čelu sa Senkom Suljić, dugoogdišnjom partnericom i prijateljicom Danel tima.

Više o kreaciji možete pročitati na blogu Danel Studia, kao i na njihovom Instagram profilu.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button