Crna hronika

Radnici iz BiH u Hrvatskoj počinili zločin NAD DJEVOJČICAMA koje su upoznali NA PLAŽI
Dvojica mladih muškaraca iz BiH smještena su juče poslijepodne u riječki zatvor pod sumnjom da su seksualno iskoristili i bludničili s dvjema 14-godišnjim djevojčicama. Jedan 37-godišnjak i jedan 26-godišnjak, obojica iz Doboja, osumnjičena su za po dva krivična djela “polne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina”, prenosi Jutarnji list.

Sve se događalo tokom posljednjih desetak dana maja u jednom mjestu na ostrvu Cresu, gdje su dvojica iz BiH radila. Prema dosadašnjoj rekonstrukciji slučaja, sve se dogodilo nakon što su dvojica radnika iz BiH na jednoj plaži upoznali dvije djevojčice, od kojih je jedna napunila 14 godina, a druga nije.

Poslije je došlo do intimnog druženja dva para što je na kraju – s obzirom na to da su djevojčice mlađe od 15 godina – pretočeno u krivčnu prijavu protiv dvojice muškaraca iz Doboja, zbog seksualnog iskorištavanja. Obojicu terete da su delikte počinili svjesni nedopuštenosti svog postupanja i činjenice da maloljetnice nemaju navršenih 15 godina života.

Optužbe protiv 37-godišnjaka su teže nego protiv njegovog sugrađanina, njega terete da je intimno druženje s jednom djevojčicom iskoristio i za čin koji hrvtaski krivični zakon izjednačava sa polnim odnosom. Mlađeg muškarca je osumnjičen da je naveo drugu djevojčicu da se ljube, na intimne dodire, odnosno bludne radnje. Jedno od mjesta na kojem su se dogodili slučajevi seksualnog uznemiravanja je napuštena kamp kućica.

Koliko se može saznati, prijava policiji o ovim slučajevima nije stigla od djevojčica, nego od treće osobe. Nakon okončanog policijskog kriminalističkog istraživanja ocijenjeno je da su sumnje u krivična djela osnovana i Dobojlije su uhapšene.

Nakon ispitivanja u tužilaštvu juče poslijepodne su dvojica izvedena pred sudiju istrage Županijskog suda u Rijeci Vladu Bosnera koji im je odredio istražni zatvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli uticati na svjedoke. Obojica su dosad neosuđivana. Advokati dvojice osumnjičenih najavili su žalbu na rješenje o istražnom zatvoru.

Dokažu li se na kraju teške sumnje, 37-godišnjaku prijeti kazna od jedne do deset godina zatvora, a 26-godišnjaku od šest mjeseci do pet godina zatvora.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button