Gdje izaći

Radionica za lični razvoj “Skriveni dragulji” sa Dorothee Janssens de Bisthofen u Ateljeu Ismet Mujezinović
U sklopu plesnog festivala koji se odvija u Narodnom Pozorištu Sarajevo, Kulturno udruženje Art Alive pruža jedinstvenu priliku za sudjelovanje u jednodnevnoj radionici nazvanoj “Skriveni Dragulji”. Ova radionica potiče samorazvoj i samopromišljanje te će se održati 23. septembra u Tuzli.

Povodom ove manifestacije, Art Alive je pozvao stručnjaka u ovom polju, Dorothee Janssens de Bisthoven, koja ima više od dvadeset godina iskustva u psihosocijalnom području i transgeneracijskoj dinamici. Radionica će se održati u umjetničkoj galeriji “Atelje Ismet Mujezinović”.

Budući da se naša generacija, zajedno s drugima, redovito suočava s novim izazovima u ličnom i profesionalnom životu, stav prirodne znatiželje i igre može biti koristan za jačanje naše veze s kreativnošću. Istovremeno, samopromišljanje i podizanje svijesti čine se pametnim načinom za daljnji rast usklađen s vašim strastima.

Otpuštanje nekih duboko ukorijenjenih obrazaca i vjerovanja koje smo apsorbirali generacijama unazad (vjerovatno nametnutih kroz historiju, socijalizaciju, porodično naslijeđe i porijeklo, vjerska ili kulturna vjerovanja,
političke strukture i drugo…) može otvoriti
prostor za poboljšanje i važan pomak, na primjer, u samoprihvaćanju koje oslobađa i transcendira.

Autentičnost se razvija oslobađanjem starih uvjerenja i čišćenjem našeg uma i tijela, kao i naše biografske memorije. Svi pojedinci, bez obzira na svoje zanimanje, teže stvaranju prostora za svoj jedinstveni izražaj.
Kako bismo konačno bili bolje u mogućnosti otpustiti skrivene i ometajuće
obrasce i uvjerenja, moramo poduzeti akciju! Moguće je razmotriti zašto ste odabrali određeni (lični ili profesionalni) put i saznati više o količini truda koji ulažete na svom putu. Zašto određeno područje života ne teče bez napora? A što ako je to u izravnoj vezi s našim pomakom? Što ako naša težnja ka lakoći uključuje različite vrste prepreka? Vrijeme je da se pripremite i spremite za suočavanje s onim što može biti skriveno iza kulisa naše “životne pozornice.

Ove godine Art Alive namjerava otvoriti prostor koji pruža ideju kako pogledati iza kulisa, zaviriti u svoj lični “backstage” i istražiti ko je možda preuzeo vodeću ulogu u vašem životu bez vaše dozvole, bez značajnih rezultata ili koristi za lično blagostanje.

Koristeći različite pristupe poput sistemskih konstelacija (s njihovom dubokom mudrošću o transgeneracijskim dinamikama), tjelesno orjentiranih metoda kao što su SE (somatsko iskustvo), EFT (tehnika emocionalne slobode) i mindfulness, možemo baciti pogled na naš “unutarnji životni prostor” i ideje o sebi.

Ova jedinstvena perspektiva, izvanjski unutarnji scenarij, potiče svijest o onome što može biti skriveno, zanemareno ili prenaglašeno. Istovremeno, podržava pozicioniranje vašeg autentičnog i snažnog “ja,” potiče svijest o vašem samoodređenju i može razriješiti i raspetljati lojalnosti prema različitim, suboptimalnim funkcijama i starim principima. Može olakšati korake prema napretku, pokretu, povezanosti i vidljivosti.

Datum: Subota, 23. septembar 2023.
Vrijeme:
11:00 14:00 h (pauza), 15:00 18:00 h
Mjesto:
Atelje Ismet Mujezinović, Klosterska bb, Tuzla
Kotizacija
: 30 KM. Redovna cijena bi bila: 200 KM. Članarinu od 30 KM
omogućila je podrška
Fondacija Tuzlanske Zajednice. Ako poznajete nekoga
ko želi učestvovati, ali ima ograničene finansijske resurse, molimo vas da

nas kontaktirate
Art Alive će omogućiti sponzorstvo za učešće.
Osveženje:
voće, orašasti plodovi, pića i hrana će biti obezbijeđeni.
Otvoreno za
: Sve pojedince zainteresirane za lični razvoj.
Prijave
i informacije: pošaljite email na artalive.office@gmail.com
Jezička podrška
: Engleski/Njemački sa bosanskim prevodom.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button