BiHLifestyleZanimljivosti i zabava

Radio Kameleon dio pobjedničkog tima 7. Neretva media regate

Biser naše zemlje


Nakon par izazovnih godina, kako u smislu pandemije i globalne situacije u ekonomskom smislu, tako i zbog poteškoća u potpisivanju stalnih sponzorskih ugovora Neretva media regata  vratila se svojoj vječitoj borbi za promociju i očuvanje Neretve i ljepota konjičke regije. Kako i uvijek Udruženje građana Zelena rijeka Konjic bila je domaćin velikom broju predstavnika i predstavnica medija koji su imali priliku uživati u svim čarima prirodnih ljepota ovog područja Bosne i Hercegovine.

Ove godine, kako sami kažu ispred organizatora, krila im je raširio Grad Konjic na čelu sa gradonačelnikom Osmanom Ćatićem.

Kako je to javnost i navikla, jedan vikend u godini (17. i 18. juni 2022.) je namjenjen čistom adrenalinu i rekreaciji na zelenoj rijeci, kada se glasovi udruženja građana najšire i najglasnije čuju i kada sve što stidljivo rade u ostalim mjesecima napokon postane vidljivo i cijenjeno. Kako su ove godine ušli i  u zvanični kalendar Dana grada Konjica tako zajednički proslavljaju i rast lokacije koju toliko cijenimo i volimo.

Neretva MEDIA Regata je reakcija udruženja građana “Zelena rijeka” na potrebe zaštite okoliša i prirode, te se, kroz održavanje regate, planira skrenuti pažnja javnosti na sve veću potrebu zaštite i educiranja o načinima očuvanja životne sredine, naročito vodenih površina.

Održavanje Neretva MEDIA Regate će skrenuti pažnju javnosti na trenutno stanje rijeke, aktivnosti koje se dešavaju na ovom području, te eventualna poboljšanja u zaštiti flore i faune. Naravno ovo je još jedan veliki podsjetnik da mediji u ime domaćina i svih građana kažu NE izgradnji štetnih hidroelektrana na jednoj on najljepših rijeka u našoj zemlji.

Ekipa Radio Kameleona je i ove godine bila dio pobjedničkog čamca pa su tako na cilj stigli za nešto manje od dva sata.

Mi, nakon što smo se vratili, možemo u ovom trenutku reći da ne dozvolite a da ovog ljeta makar jedan vikend ne odvojite za uživanje u našoj ljepotici Neretvi a za najbolji ugođaj adresa je Džajića buk. Oni će se nakon vašeg javljanja pobrinuti da to bude vikend za pamćenje!

https://www.instagram.com/p/Ce9E0oflUyP/

Da vidite kako sve to izgleda za vas smo pripremili i jedan od videa prethodnih godina u kojem su sve potrebne informacije.

Za više informacija o samom događaju i udruženju posjetite web stranicu www.zelenarijeka.ba.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button