BiH

“Racija”: Najveća policijska akcija u prihvatnom centru za migrante u BIH


Sve policijske agencije sa nivoa Bosne i Hercegovine, te policajci iz MUP-a Kantona Sarajevo u Blažuju traže osobe koje nelegalno borave u migrantskom kampu, traga se i za ilegalnim naoružanjem, drogom, a cilj im je i da identifikuju one koji se bave krijumčarenjem migranata.

“Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu su danas u saradnji sa policijskim službenicima Granične policije, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, MUP KS, Službom sa poslove sa strancima i OSA BiH pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Kantona Sarajevo započeli zajedničku operativno taktičku akciju pod nazivom “Racija” na području šireg lokaliteta prihvatnog centra Blažuj,” rekla je portparolka SIPA-e Jelena Miovčić.

Ovom akcijom je privremeno ograničeno kretanje unutar prihvatnog centra s ciljem pronalaska osoba koji tu borave ilegalno, ali i zbog pronalaska ilegalnog naoružanja, narkotika ili drugih predmeta koji potiču iz krivičnih djela ili mogu poslužiti za ugrožavanje bezbjednosti korisnika ili uposlenika prihvatnog centra Blažuj.

“U “Raciji” je angažovano oko 300 policijskih službenika iz navedenih policijskih tijela”, dodala je Miovčić.

Ovo je najsveoubuhvatnija policijska akcija koja se događa u nekom od migrantskih centara u Bosni i Hercegovini od početka migrantske krize.

Prema nezvaničnim informacijama već ima uhapšenih.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button