BiHPromoTuzlaTuzlanski kantonZanimljivosti i zabava

PZU “Plava Medical Group” dobila akreditaciju za uspostavljen sistem kvaliteta
Agencija za kvalitet i akreditiranje u zdravstvu u FBiH, izdala je certifikat o akreditaciji za uspostavljen sistem kvaliteta Specijalnoj bolnici “Plava Medical Group”, sa poliklinikom Tuzla.

Iz menadžmenta ove zdravstvene ustanove ističu, da je ovim potvrđeno da njihovi odjeli i službe, ispunjavaju optimalne standarde sigurnosti i kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga.

“Plava Medical Group je uvijek težila najvišim standardima u pružanju medicinskih usluga, a akreditacija od strane AKAZ-a potvrđuje da smo postigli izuzetan uspjeh u tom području. Proces akreditacije zahtijevao je temeljitu procjenu različitih aspekata naše zdravstvene ustanove, uključujući upravljanje kvalitetom, sigurnost pacijenata, medicinsku opremu kao i druge ključne elemente. Zahvaljujući napornom radu i predanosti cijelog tima, cjelokupan proces je uspješno okončan” – kazao je dr. Džemil Hujdurović, član Uprave zdravstvene ustanove Plava Medical Group.

Dodao je da je ovim potezom pacijentima koji traže kvalitetnu zdravstvenu brigu, pružena sigurnost da su u rukama stručnjaka koji rade u skladu sa najvišim standardima.

“Pacijenti mogu biti sigurni da će biti tretirani sa pažnjom, stručnošću i uz savremeni pristup.” – zaključio je dr. Hujdurović.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button