Tuzla

Prvi Sajam Kafe i Čokolade u Tuzli od 16. do 18. maja

Crni napitak bez koga malo ko počinje dan i ta slatka i neodoljiva poslastica; kafa i čokolada i to na jednom mjestu, od 16. do 18. 05. u Tuzli na Sajmu Kafe i Čokolade u organizaciji UG Activus.

Prvi Sajam ove vrste koji se održava u Tuzli pružit će posjetiocima nezaboravan doživljaj, uključujući degustacije najkvalitetnijih kafa i čokolada, majstorske radionice za pripremu kafe, prezentacije renomiranih stručnjaka iz industrije, kao i kulturne događaje koji će obogatiti iskustvo svakog posjetioca.

Lista učesnika Sajma koji se održava u okviru manifestacije “Proljeće u Tuzli” još uvijek nije zaključena i širi se iz dana u dan, tako da posjetioce očekuje jedinstvena ponuda vrhunskih napitaka na bazi kafe te bezbroj različitih, ali ukusnih slatkih delicija od čokolade.

Ono što ovaj Sajam odvaja od sličnih je i to da osim što je “najslađi”, organizatori su se pobrinuli i za cijeli niz dodatnih događaja u okviru ove manifestacije. Quiz by Dean Kotiga (i to u  tri izvedbe) je već zaintrigrirao vašu maštu, ali tu su osim izložbeno degustacijskog dijela i adekvatna druženja i diskusije na teme koje su usko vezane uz kafu i čokoladu, od prehrane do biznisa, a kompletan spisak je objavljen na službenim stranicama i društvenim  medijima.

Posebno mjesto zauzima i edukacija barista, jer osim što ima ukus i miris, mora lijepo i da izgleda. Edukaciju će u petak (17.05.) održati nagrađeni barista Semir Mustafi, dok će polaznici ove edukacije stečena znanja moći primijeniti već narednog dana na takmičenju barista.

Naravno, nećemo još uvijek otkrivati sve ono što vas očekuje na Sajmu Kafe i Čokolade koji se održava od 16. do 18. 05. 2024 godine u Tuzli u Hrvatskom Kulturnom Centru “Sveti Franjo” u centru grada, nego ćemo vas pozvati da nam se pridružite, a ulaz na Sajam i sva prateća dešavanja je slobodan.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button