Zanimljivosti i zabava

Profesorica odlučila stati na kraj prepisivanju, rezultat je postao viralan
Profesorica strojarstva na Sveučilištu Bicol na Filipinima, Mary Joy Mandane-Ortiz, odlučila je na zabavan način osigurati integritet i poštenje na svojim satovima.

Osmislila je takozvane kape protiv varanja, koje njezini studenti nose tijekom pisanja ispita, a koje im onemogućuju da prepisuju od drugih. Fotografirala je studente, koji su sami izradili “kape” i brzo postala viralna.

“Ideja je bila stvarno učinkovita i nedavno je implementirana za međuispite, koje su polagale stotine studenata u trećem tjednu listopada”, izjavila je domišljata profesorica, a prenosi BBC.

Učenici su pokrivala za glavu napravili od kartona, kutija za jaja, papirnatih vrećica, čak i donjeg rublja, a ideja profesorice Mandane-Ortiz navodno je inspirirala škole i sveučilišta u drugim dijelovima zemlje da potaknu svoje učenike da izrade kape protiv varanja.

Profesorica Mandane-Ortiz rekla je da su njezini učenici ove godine bili bolji, jer su bili motivirani strogim ispitnim uvjetima da dodatno marljivo uče. Mnogi od njih ranije su završili pisanje ispita – i nitko nije uhvaćen u varanju.Izvor
Index.hr

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button