Sport

Prilika za debi: Mladi reprezentativac BiH prvi put konkuriše za utakmicu Juventusa

Bosanskohercegovački mladi nogometni talent, Tarik Muharemović, doživljava značajan trenutak u svojoj karijeri budući da se prvi put nalazi u seniorskom rosteru slavnog Juventusa.

 

Ovaj mladi reprezentativac BiH, član omladinske ekipe Juventusa, ima priliku debitirati za prvi tim u utakmici osmine finala Kupa Italije protiv Salernitane.

Možda će Vas zanimati i:

Trener Juventusa, Massimiliano Allegri, odlučio je dati priliku Muharemoviću da se pridruži seniorskom timu za ovaj važan susret.

Utakmica između Juventusa i Salernitane igra se večeras u Torinu s početkom u 21:00 sati. Pobjednik ovog duela će se suočiti s Frosinoneom u narednom krugu Kupa Italije.

Tarik Muharemović pridružio se Juventusovoj omladinskoj ekipi u ljeto 2021. godine, prelazeći iz Wolfsbergera. Tokom ove sezone, mladi nogometaš je za omladinski tim Juventusa odigrao 19 utakmica, dok je za U-21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine nastupio deset puta, postigavši i jedan pogodak. Ovaj trenutak u seniorskom rosteru Juventusa predstavlja veliko priznanje i korak naprijed u karijeri mladog Muharemovića.

 

 

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button