Sport

Prije četiri godine igrali su u kafani, a večeras se bore za 550.000 eura i svjetsku slavuFenomenalni Luke Littler i izuzetni Luke Humphries su svojim spektakularnim nastupima ostavili dubok i neizbrisiv trag na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u pikadu. S razlogom, ovo natjecanje će ostati upamćeno kao jedno od najuzbudljivijih ikada, obogaćeno nevjerojatnim sportskim pričama koje su nadmašile sva očekivanja.

Najveća senzacija turnira svakako je 16-godišnji Luke Littler, čiji je nevjerojatni uspon s 164. mjesta na svjetskoj rang-listi do finala očarao ljubitelje pikada diljem svijeta. Mladi virtuoz pikada pokazao je nevjerojatnu zrelost i vještinu, prelazeći sve prepreke s nevjerojatnom lakoćom. Njegovo prisustvo u finalu nije samo sportski podvig, već i inspiracija za sve mlade sportaše koji sanjaju o iznenađujućem uspjehu.

S druge strane, iskusni Luke Humphries je sinoć oduševio svojim vrhunskim izvedbama i dominantnom igrom. Sa rezultatom 6:0, Humphries je nemilosrdno porazio protivnika Scotta Williamsa, demonstrirajući izuzetnu klasu i talent. Njegova sposobnost da postigne čak 14 maksimuma (bacanje od 180 poena u tri strelice) i prosječan rezultat od 108.74 po potezu svjedoče o izvanrednom umijeću ovog 28-godišnjeg Engleza.

Zanimljivost o njihovom susretu prije četiri godine u običoj kafani sada dobiva epilog na najvećoj mogućoj pozornici – u finalu Svjetskog prvenstva. Fotografija iz te neformalne situacije postala je viralna na društvenim mrežama, a sada će ova dva igrača podići uzbuđenje na vrhunac u najvažnijem meču njihovih karijera.

Večerašnje finale, zakazano za 21:15 s izravnim TV prijenosom na programu Arene Sport, obećava nezaboravnu borbu za titulu svjetskog prvaka.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button