BiHServisiTuzlaTuzlanski kanton

Pretežno oblačno jutro u BiH, u Tuzli tokom dana kiša, pljuskovi i grmljavina U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Na krajnjem istoku i sjeveroistoku Bosne je zabilježena slaba kiša.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 7; Sokolac 11; Livno, Srebrenica 12; Bihać, Bugojno, Ivan Sedlo 13; Banja Luka, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo 14; Doboj, Tuzla, Zenica, Zvornik 15; Bijeljina, Gradačac, Široki Brijeg 16; Mostar, Trebinje 18; Neum 19; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 938 hPa, za 5 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno su moguće obilnije padavine praćene jakim udarima vjetra. Glavnina padavina poslije podne i tokom noći. Vjetar slab u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 20, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 28 °C.

Za Tuzlu su izdata dva upozorenja zbog padavina i grmljavine.

 7.8.2023. od: 00:00 do: 23:59

Očekivana količina padavina između 15 i 30 l/m2.  Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom.
Budite svjesni mogućnosti za lokalno plavljenje manjeg broja imovine, sa lokalnim ometanjem u aktivnostima na otvorenom. Teški uslovi za vožnju uslijed smanjenje vidljivosti i nekontrolisanog kretanja vozila uslijed vode.

Od: 10:00 do: 18:00 

Očekuje se grmljavina. Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom.
Budite svjesni da se mogu pojaviti oluje sa grmljavinom. Budite posebno pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni. Smetnje u vanjskim aktivnostima su moguće” – saopćeno je iz FHMZ.Izvor
FENA

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button