BiHZanimljivosti i zabava

Poziv umjetnicima: Iskoristite priliku, još 5 dana do kraja konkursa
Još 5 dana je ostalo do završetka konkursa za mlade umjetnike između 18 i 35 godina,  iz 16 umjetničkih disciplina: muzika, DJ & producer, pozorište, ples, savremeni cirkus, književnost, slikanje i crtanje, skulptura, fotografija, digitalna ilustracija, street-art, modni dizajn, rukotvorine, kratki film, muzički video i video umjetnost.

Podsjećamo, nakon 20 godina iskustva u Italiji, gdje su hiljade mladih ljudi pokazali svoje kreativnosti  te započeli profesionalnu karijeru, MArteLive će prvi put pružiti istu šansu i mladima širom Evrope.

Možda će Vas zanimati i:

MArteLiveje međunarodno takmičenje i festival  koji je podržan od strane Evropske unije (Creative Europe program) i  gdje ovo takmičenje uključuje i povezuje više od 10.000 umjetnika.

Udruženje „Tuzla Live“ iz Bosne i Hercegovine (www.tuzlalive.org ), zajedno sa partnerima iz Poljske i Litvanije te liderima projekta iz Italije vam pruža šansu. Ovo nije samo prilika da svoj rad predstavite međunarodnoj publici, nego i da budete zapaženi i od strane svjetski poznatih i uticajnih institucija i pojedinaca iz oblasti umjetnosti i kulture.

Kombinujući online i live audicije, polufinalne predstave i umjetničke kolonije širom Evrope te finalni festival u Rimu, MArteLive Europe predstavlja zaista jedinstvenu priliku za sve mlade, kreativne ljude željne novog, nezaboravnog iskustva u kojem će njihov talenat zaživjeti  pred hiljadama ljudi.

Radove mladih stvaralaca ocjenjivat će međunarodni žiri, poznati i priznati profesionalci iz svake od nabrojanih disciplina.

Pogledajte video i pridružite se ovoj avanturi: MArteLive Europe

O samom takmičenju, fazama takmičenja, konkursu i međunarodnom žiriju pročitajte na www.martelive.eu  ili na facebook stranici http://bit.ly/MArtEUfb i instagram profilu http://bit.ly/MArtEUinstMožda će Vas zanimati i:

Back to top button