Gdje izaćiTuzlanski kanton

Posebna gošća za rođendan Grada Lukavac – Sara Vojičić prvi put na lukavačkoj sceni

Sara Vojičić, kćerka legendarnog rock pjevača Mladena Vojičića Tife, ove jeseni po prvi će put nastupiti u Lukavcu.

Mlada bh. umjetnica bit će posebna gošća na koncertu Dade Topića, kao i na Svečanoj akademiji povodom obilježavanja rođendana Grada Lukavac.

Centar za kulturu Lukavac kroz brojne sadržaje konstantno promoviše mlade bh. talente, poput Sare Vojičić, koja od malena njeguje interes za muziku, ples, glumu i pisanje. Sa samo osam godina napisala je pjesmu „Nada“ posvećenu djeci oboljeloj od raka. Svoj talenat za sviranje i pjevanje usavršavala je kod renomirane violinistice Violete Smailović – Huart, sopranistice Melise Hajrulahović i meksičke pjevačice Marcele Bovio.

Možda će Vas zanimati i:

Tokom godina uspjesi su se nizali ulogom u mjuziklu „Annie“, potom solistice u mjuziklu „Kosa“, učešćem u turneji „Indexi i prijatelji“, uspješnom saradnjom sa MESS-om, kao i kabaretskom projektu „Ženske priče.“

Sara Vojičić, inače i studentica komunikologije, bila je dio tima koji je kreirao prvi igrano-animirani „Mjuzikl za novi svijet“, koji je za cilj imao skrenuti pažnju na aktuelne probleme u cijelom svijetu poput pandemije, depresije, socijalne skrbi i migracija.

Frontmenica je, violinistica i jedna od tekstopisaca symphonic/progressive metal benda „Dolia“ s kojim aktivno radi na albumu prvijencu koji bi trebao biti završen naredne godine, a ujedno aktivno radi i na solo materijalu.

Svečana akademija u povodu Dana Grada Lukavac zakazana je za 18. septembar u 11:00 sati, dok se koncert Dade Topića održava isti dan sa početkom u 20:00 sati.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button