SvijetVijesti

Policija u Srbiji i dalje bezuspješno traga za tijelom ubijene djevojčice
Srbijanska policija i istražioci ni tri sedmice nakon nestanka i ubistva dvogodišnje djevojčice Danke Ilić ne uspijevaju od dvojice uhapšenih ubica doznati niti na terenu otkriti gdje su sakrili njeno tijelo.

Nestanak djevojčice prijavljen je 26. marta, a ispostavilo se da je bila žrtva saobraćajne nesreće, ali i monstruoznog zločina dvojice počinitelja koji su njeno tijelo prvo bacili na divlju deponiju. Policija sumnja da je tijelo jedan od osumnjičenih naknadno prebacio na drugu lokaciju.

Poslije desetodnevne istrage uhapšena su dvojica djelatnika komunalnog poduzeća iz Bora- D.D. i J. S. i priznala su krivicu jer je utvrđeno da su službenim automobilom “fiat panda” udarili djevojčicu nedaleko od dvorišta iz kojeg je izišla, a potom je stavili u prtljažnik, odvezli na deponiju i bacili tijelo.

Možda će Vas zanimati i:

Tužilaštvo je priopćilo da je D. D. priznao zločin, dok se J. S. branio šutnjom. Potom su uhapšeni otac i brat jednog od osumnjičenika zbog sumnje da su pomogli da se tijelo premjesti na policiji još nepoznatu lokaciju.

Brat osumnjičenog za ubistvo D. D. u međuvremenu je umro u Policijskoj upravi u Boru.

Potraga za tijelom djevojčice se nastavlja na području sela Zlot, kanjonu obližnje rijeke i špilje, ali za sada bez rezultata i novih saznanja, prenosi Hina.Izvor
Rtvtk.ba

Možda će Vas zanimati i:

Provjerite također
Close
Back to top button