BiHVijesti

Policajci u MUP-u ZDK nakon pauze od 11 godina obavili ljekarski pregled

Policijski službenici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) podvrgnuti su ljekarskim pregledima nakon pauze duge 11 godina.

Iz MUP-a ZDK su nam kazali da se prema Pravilniku o zdravstvenim pregledima policijskih službenika Uprave policije MUP-a ZDK redovni zdravstveni pregledi vrše svake dvije godine, a posljedni pregled je vršen u periodu od mjeseca oktobra do decembra 2023. godine.

Nakon realizacije tih ljekarskih pregleda jedan broj policijskih službenika je upućen na dodatne ljekarske preglede (vid, sluh, povišen krvni pritisak i dr.).

Možda će Vas zanimati i:

Potvrđeno nam je da je posljednji ljekarski pregled, prije pomenutog 2023. godine, vršen od novembra 2011. do januara 2012. godine.

Za obavljeni ljekarski pregled policijskih službenika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u 2023. godine izdvojeno je 84.341 KM.

Ova tema se našla u fokusu javnosti nakon što su objavljeni podaci da ljekarski pregledi u MUP-u TK nisu vršeni čak 30 godina. Kada je riječ o MUP-u Kantona Sarajevo (KS) posljednji periodični ljekarski pregled je vršen prije 15 godina.

Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button