BiHVijesti

Policajac iz Srebrenika skočio u hladnu rijeku kako bi spasio sugrađanina

U blizini stadiona OFK Gradina
U Srebreniku, u blizini pomoćnog stadiona OFK Gradina, stariji muškarac pao je u korito rijeke Tinje, a na svu sreću, trenutak kada je pao u hladnu rijeku vidjela su djeca iz obližnjeg naselja Bare koja su odmah počela dozivati u pomoć starije.

Sudski policijac Ramiz Vikalo koji živi u neposrednoj blizini mjesta ovog događaja, nakon što su mu djeca rekla šta se dogodilo, bez razmišljanja je skočio u hladnu rijeku i uspio spasiti čovjeka koji je već bio na izmaku snage.

Možda će Vas zanimati i:

“- Tinja je već nosila ovog čovjeka i izgledao je beživotno, praktično se već počeo utapati. Voda je na ovom mjestu duboka više od jedan metar i uspio sam ga nekako izvući na nasip, dao sam mu vještačko disanje i na svu sreću sve se završilo bez tragičnih posljedica”, kaže Ramiz koji je ovim hrabrim činom praktično spasio život ovom starijem muškarcu.

Ubrzo nakon toga na lice mjesta došla je patrola policije kao i služba hitne medicinske pomoći koja je zbrinula nesretnog starca, piše Radio Srebrenik.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button