U fokusu
U fokusu

Pogledajte kako izgleda kabina za presvlačenje studenata na UKC-u Tuzla (VIDEO)
Nedavno se na društvenim mrežama proširio snimak koji prikazuje nedostatke u kabini za presvlačenje studenata na Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) u Tuzli.

Na snimku koji posjeduje Crna Hronika se jasno vidi izuzetno mali prostor u kabini, što predstavlja izazov za studente medicine koji obavljaju praksu na UKC-u.

Ovakvi uski i neadekvatni prostori za presvlačenje mogu negativno utjecati na efikasnost i udobnost studenata tokom prakse.

Proširenje kabina ili osiguranje dodatnih ormarića i prostora za odlaganje mogli bi značajno olakšati studentima obavljanje njihovih obaveza tokom prakse.

Ovaj video je pokrenuo raspravu među korisnicima društvenih mreža, a mnogi su izrazili zabrinutost zbog nedostatka adekvatnih uslova za studente tokom prakse.

“Oni samo nemaju dovoljno prostora da odlože svoje lične stvari. Draga djeca snalaze se kako znaju i umiju, šteta što nemaju uslove vrijedne čovjeka”,” Ja tu vidim jako malen prostor da bi se presvlačenje obavilo za veći broj studenata, na sve strane odjeća i obuća, dakle nema mjesta u ormarićima, a usko je i malo, dovoljno za dva do tri studenta, nije do njih, nego do prostora”, neki su od komentara.

Kako to zapravo izgleda pogledajte u nastavku:

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button