BiH

Advokati osumnjičenih za ubistvo Farisa Pendeka: “Sudija mora suditi bez emocije i vanjskog utjecaja”

Na prvom ročištu u Kantonalnom sudu Sarajevo iznijeti su detalji slučaja u kojem je osumnjičeni Adem Šuman ubio 19-godišnjeg Farisa Pendeka u sarajevskom naselju Otoka.

Tužilaštvo je istaknulo da su prikupili dovoljno dokaza.

“Šuman Adem je, bez ikakvog razloga, udario Emana, vratio se i iz kasete uzeo pištolj. U namjeri da liši života Emana, pogodio je Farisa koji je sjedio pored njega jer se sageo,” navela je tužiteljica.

Naglašeno je kako je Šuman konzument narkotika te da je ranije osuđivan. Konzument narkotika je i drugoosumnjičeni, a trećeosumnjičeni je bio pod dejstvom amfetamina kada je priveden.

Advokat osumnjičenog Adema Šumana, Damir Kočo, je rekao da se protivi prijedlogu za određivanje pritvora. Kasnije u izjavi za medije je kazao:

“Iz njegove izjave. Moj branjenik je dao izjavu i neću da ulazim u detalje izjave. Ni čim nije dao da bi se vidjelo da ima namjeru da ode u bjekstvo. Kontaktirao Tužilaštvo i MUP KS i predao se,” kazao je Kočo.

Advokat Damir Beglerović, koji u ovom postupku brani Elmedina Gradišića, kaže da nije bilo umišljaja za pomaganje.

“Nisam imao problem sa angažovanjem medija, stav odbrane mora biti jedinstven. Ja ću uvijek podržati kolege. Prema mom mišljenju mediji nisu utjecali na istragu, nego na mišljenje javnosti. Vrši se nekakav pritisak od strane medije, što nikada nije dobro za sud. Sudija mora suditi bez emocije i vanjskog utjecaja,” kazao je Beglerović.

Izvor
N1info.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button