Gdje izaćiTuzlaZanimljivosti i zabava

Počele pripreme za postavljanje panoramskog točka u Tuzli

22 metara visok panoramski točak pruža posjetiteljima nezaboravan pogled na gradU sklopu događanja “Proljeće u Tuzli” ove godine posjetiteljima će biti ponuđen raznolik i uzbudljiv program. Na Trgu slobode, kao popularna atrakcija, ponovno će biti postavljen visoki panoramski točak. Ovaj impozantan točak, smješten na najvećem trgu u našoj zemlji, nudi posjetiteljima nezaboravan pogled na grad. Ova atrakcija privlači ljude svih dobnih skupina i iz različitih dijelova naše zemlje i regije.

Jutros je u Tuzlu stigao kamion s dijelovima za popularni panoramski točak, što sugerira da će njegovo postavljanje uslijediti u bliskoj budućnosti. Ovaj točak raspolaže s 18 kabina koje mogu primiti od tri do pet osoba svaka. Podsjećamo, prošle godine ova atrakcija je izazvala veliko zanimanje među građanima.

Turistička zajednica grada Tuzle, Grad Tuzla i partner, Bingo Group, udružuju snage u organizaciji događanja “Proljeće u Tuzli”, koje će se održati od 10. aprila do 20. maja, uz podršku javnih ustanova i javno-komunalnih preduzeća.

Možda će Vas zanimati i:

U programu su planirani i zabavni sadržaji za najmlađe posjetitelje, kako na Trgu slobode, tako i u Gradskom parku. Animatori, mađioničari, srednjovjekovne viteške igre i maskote bit će tu da razvesele mališane i izmame osmijehe na njihova lica.

Trg slobode će također biti domaćin Tuzlanskih dana piva i to od 10. do 12. maja, kada će se održati i prateći koncerti izvođača Nene Belana & Fiumensa (10. maja), Tropico benda (11. maja) i Šejle Zonić (12. maja). Tokom ova tri dana, domaći i internacionalni proizvođači piva će predstaviti svoj asortiman posjetiteljima.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button