BiHTuzlaTuzlanski kanton

Plava Medical Group proslavila jubilarnih 25 godina postojanja!

Svečanim slavljem, privatna zdravstvena ustanova Plava Medical Group,u subotu 06.05.2023. u hotelu Grand u Tuzli, proslavila je svoj 25. rođendan. Jubilarna proslava okupila je njihove mnogobrojne zaposlenike, partnere i prijatelje iz cijele BiH, koji su se pridružili obilježavanju ovog važnog jubileja.

Plava Medical Group je,počevši od dvije specijalističke ordinacije, izrasla u jednu od najvećih i najuspješnijih zdravstvenih ustanova u BiH, s visokim standardima kvalitete i pristupačnim cijenama za pacijente.

Možda će Vas zanimati i:

Iz menadžmenta ustanove poručuju da su jubilarnu proslavu iskoristili da se zahvale svim radnicima i partnerima koji su doprinijeli ovom uspjehu.

„Sretni smo što smo ovaj značajan jubilej obilježili u prisustvu zaposlenika, poslovnih saradnika i prijatelja, kojima dugujemo zahvalnost za podršku našem poslovanju. Višedecenijski uspjeh gradili smo na temeljima kvaliteta i poštovanja potreba pacijenata, timskom radu tekontinuiranomeduciranju.Zbog toga, danas slavimo 25 godina povjerenja koje nam je ukazano od strane naših klijenata. „ – izjavio je dr. Džemil Hujdurović, član Uprave zdravstvene ustanove Plava Medical Group.

Dodao je da se od davne 1998. kada su osnovane dvije specijalističke ordinacije u Simin Hanu u Tuzli, Plava poliklinika intenzivno razvijala u korak sa svjetskim zdravstvenim trendovima, te 2021. izrasla u multidisciplinarnu specijalnu bolnicu Plava Medical Group, sa poliklinikama i laboratorijama na 7 lokacija u BiH.

“Sa ponosom možemo reći da danas, kada slavimo 25. rođendan,  brojimo više od 200 članova tima i da pacijentima u Tuzli, Živinicama, Sarajevu, a uskoro i u Gračanici, pružamo potpunu dijagnostiku uz usluge iz oblasti sekundarne ali i tercijarne zdravstvene zaštite, uključujući interventne kardiološke i gastroenterološke intervencije.

Zahvaljući saradnji sa Zavodom zdravstvenog osiguranja FBiH, pacijentima smo omogućili obavljanje koronarografije, uz mogućnost ugradnje stenta, potpuno besplatno u našoj ustanovi, na teret zdravstvenog osiguranja. Također smo parovima koji se bore sa neplodnošću, omogućili obavljanje procedura biomedicinski potpomognute oplodnje (IVF, ICSI, inseminacija) u Plavoj bolnici Centar, uz zdravstvenu knjižicu. Sada smo u završnoj fazi izgradnje najsavremenije specijalne bolnice, tako da ćemo u narednim godinama, uz zajednički rad i trud, pacijentima moći ponuditi još više, kada je riječ o obimu zdravstvenih usluga”, ističe dr. Hujdurović.

Povodom jubilarnih 25 godina, te uskladu sa prepoznatljivim sloganom “Medicina koja liječi. Srca koja brinu”, menadžment PZU Plava Medical Group se pobrinuo  dadugogodišnje povjerenje pacijenata nagraditi sa 50 zdravstvenih pregleda, putem oficijelnih stranica na društvenim mrežama, jer kako ističu,pacijenti su uvijek bili u fokusu njihovog rada, te će tako ostati i u budućnosti.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button