Vijesti

Pala kao pokošena: Tokom lova upucali djevojku


Djevojka iz Prilepa, gradića na jugu Makedonije, V. P. ( 28 ) nije ni sanjala da će joj se desiti nešto najgore u životu.

Dok je jučer oko 15 sati obrađivala njivu na izlazu iz sela Krivogaštani prema selu Krušeani, odjednom je osjetila oštar bol u vratu i pala kao pokošena.

Nakon uviđaja, koji je na mjestu događaja izvršila policijska ekipa iz Prilepa, a istog dana privedena su dvojica francuskih državljanina H. M. (52) i G. P. (64). Oni se terete za počinjeno krivično djelo “izazivanje opće opasnosti”.

Desetak dana ranije, slično je prošao i mladić V. S. ( 33 ) iz Skoplja. On je tog dana otišao u lov blizu mjesta Zajčev Rid, iznad makedonske prijestonice, a nešto kasnije je završio u Urgentom centru bolnice “8. septembar” u Skoplju.

Kako su tada saopćili iz policije, dok se V. S. kretao ka mjestu zvanom Bardovačko brdo, u daljini je čuo hitce iz vatrenog oružja, a potom je osjetio i jak bol na licu, u koljenu i ruci, nakon čega je završio u bolnici, gdje je operiran.

Nije saopćeno da li je policija uhvatila čovjeka koji je pucao, ali se predpostavlja da je i V. S. stradao od metka koje je ispalio neki drugi lovac, misleći da se u daljini kreće divlja životinja.

 

 

 

Izvor: fokusMožda će Vas zanimati i:

Back to top button