Sport

Ovih 12 ekipa osiguralo je svoje mjesto u osmini finala Lige prvaka, dok su još samo četiri mjesta slobodna


Nakon završetka utakmica 5. kola grupne faze Lige prvaka, poznato je 12 od 16 klubova koji će sudjelovati u osmini finala natjecanja. Španjolski klubovi dominiraju s četiri predstavnika (Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Real Sociedad), dok Njemačka ima tri predstavnika (Bayern München, Borussia Dortmund, RB Leipzig). Union Berlin je iz Njemačke debitant u Ligi prvaka i ostao je u svojoj prvoj sezoni.

Iz Engleske su sigurni samo Manchester City i Arsenal, dok Newcastle United i Manchester United trebaju pobjede u posljednjem kolu i povoljne rezultate rivala kako bi se plasirali.

Možda će Vas zanimati i:

Iz Italije su prošli Inter i Lazio, dok Napoli ima priliku pridružiti im se u idućem kolu, dok je AC Milan u teškoj situaciji i treba pobjedu te ovisi o rezultatu svojih suparnika.

Nizozemski PSV je također osigurao mjesto u osmini finala.

Četiri preostala mjesta bit će popunjena nakon završetka posljednjeg kola. Grupa A (Copenhagen, Galatasaray, Manchester United), Grupa C (Napoli, Braga), Grupa F (Paris Saint-Germain, Newcastle United, Milan) i Grupa H (Porto, Shakhtar Donetsk) imaju još otvorena mjesta koja će se odlučiti u posljednjem kolu.

 Možda će Vas zanimati i:

Back to top button