SvijetZanimljivosti i zabava

Ove Disneyjeve filmove smo gledali kao djeca, danas dolaze s upozorenjimaDisney+ postavio je ograničenja na neke naslove već u 2021. godini, uključujući Dumba, Petra Pana i Mačke iz visokog društva, kako bi spriječio djecu mlađu od 7 godina da ih gledaju na vlastitim profilima.

Roditelji te animirane filmove i dalje mogu pustiti djeci preko svojih profila, ali dočekat će ih poruka: “Ovaj program uključuje negativne prikaze i/ili zlostavljanje ljudi ili kultura.”

Prema istraživanju tvrtke OnBuy.com, 18 posto roditelja nije svjesno koliko su neki Disneyjevi filmovi neprikladni i zastarjeli. Međutim, 62 posto njih ističe da nemaju problema s gledanjem ove vrste filmova, a više od polovice bi djeci dopustilo da ih gledaju.

Disney Plus streaming site will not offer 'racist' Song of the South film | Walt Disney Company | The Guardian

“Mislim da djecu ne bismo trebali pokušavati zaštititi od svega. Ovi filmovi su snimljeni u drugim vremenima i, dokle god to možete objasniti djetetu i učiti ga da neko ponašanje nije prihvatljivo, ne vidim u tome ništa loše”, kaže jedan roditelj, a prenosi The Parents.

Drugi ipak zabranjuje određene filmove u svom domu: “Ne želim da moja djeca gledaju te stare filmove. Imam sina i kćer i ne želim da ijedno od njih gleda takve stavove prema ženama ili uloge koje žene preuzimaju. Zbog kombinacije s groznim rasističkim stereotipima, to je sadržaj zabranjen mojoj djeci.”

Prema mišljenju roditelja, evo koji su najneprikladniji animirani Disneyjevi filmovi:

  1. Priča o igračkama 3
  2. Bambi
  3. Mala sirena
  4. Knjiga o džungli
  5. Snjeguljica
  6. Mačke iz visokog društva
  7. Fantazija
  8. Ljepotica i zvijer
  9. Petar Pan
  10. Dumbo


Izvor
index.hr

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button